Tobula keptų pomidorų sriuba | 4 ingredientai, 2 opcijos, 1 receptas | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21099
post-template-default,single,single-post,postid-21099,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
keptų pomidorų sriuba

Tobula keptų pomidorų sriuba | 4 ingredientai, 2 opcijos, 1 receptas

Kaip paruošti sriubą be puodo?

Tikrai labai greitai ir paprastai! Keptų pomidorų sriuba skoniu priminė gaspačio, kurį pirkdavom Ispanijoje.
Išraiškinga, saldoko poskonio, su lengvai jaučiama paprikos nata.

Pamenu ispanų komentarus : tokios namuose, tai tikrai nepavyks pasidaryti.

Vat ir klydote, chicos!

 

O pasirodo, visa skonio paslaptis slypi orkaitėje keptuose pomidoruose.
Aš pasigaminau daugiau ir pasilikau kitos dienos pietums. Tad ragavom šiltą su krutonais ir sūriu bei šaltą su šviežiai pjaustytom cukinijom ir krevetėm. 
Tad šiandien jūsų laukia net dvi sriubos vienu gaminimu.

gaspačio receptas

Ir šilta ir šalta buvo labai skani! 

p.s. rašydama, jog ji iš keturių ingredientų, neskaičiuojų dalykų, kuriuos randame pas daugelį spintelėje: aliejus, druska, pipirai ir medus (arba cukrus).
O jeigu to neturite, teks įsigyt ir turėti. 🙂

Keptų pomidorų sriuba
Write a review
Print
3 porcijom prireiks
  1. Pomidorai | 1.2kg
  2. Paprika | 1vnt
  3. Mėlynasis svogūnas | 1vnt
  4. Šviežios prieskoninės žolelės | sauja + papuošimui (čiobrelis, raudonėlis ar rozmarinas)
Taip pat prireiks
  1. Alyvuogių aliejus
  2. Medus
  3. Druska
  4. Pipirai
Viskas labai paprasta
  1. Įkaitiname orkaitę iki 180C.
  2. Jeigu jus trikdo pomidorų žievelės, nuplikykite juos karštu vandeniu ir jos atšoks bei lengvai nusilups. Arba galima apnuogint pomidorus, kai iškeps. Man asmeniškai žievelės patinka, tai aš palikau pomidorus neluptus.
  3. Pomidorus ir papriką supjaustom ketvirčiais arba dar smulkiau, o svogūnus plonais žiedais.
  4. Sudedame daržoves į kepimo formą, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  5. Pašaunam į orkaitę 25min arba kol svogūnai nepradės svilti-tada jau gerai. Kažkur ties 20min patikrinkite ir apibarstykit prieskoninėm žolelėm.
  6. Daržoves supilame į gilų, karščiui atsparų dubenį ir sumalam blenderiu iki vientisos masės (arba tokios tekstūros, kokią mėgstate)
  7. Pagardiname arbatiniu šaukšteliu medaus, druska ir pipirais. Išmaišome.
  8. Pateikiam su skrudintos duonos riekelėm, sūriu (nebūtinai) bei užbarstę šviežių prieskoninių žolelių.
Pastabos
  1. Medų galima keisti cukrumi.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment