Tobulas morkų pyragas ir tobulesnis "Mildutės" pertepimas | TASHA
Nuostabus morkų pyragas. Ir nuostabus ne dėl to, kad jis drėgnas, ne per saldus ar kupinas riešutų... O dėl to, kad perteptas tobulu kremu su Mildute...
morkų pyragas, pyragas su morkom, mildutė,
19289
post-template-default,single,single-post,postid-19289,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
pyragas su morkom

Tobulas morkų pyragas ir tobulesnis “Mildutės” pertepimas

Kaip ir žadėjau savo facebook puslapyje, neprasidėjus savaitgaliui įkeliu šios saldžios nuodėmės receptą. 
Po nuotraukų atrankos receptui esu tikra, kad per teks man vėl ir vėl tarkuoti morkas. Visgi šis morkų pyragas tikrai tobulas.

Morkų pyragas

Priešistorė

Kiekviename kolektyve yra tas žmogus, kuris bent kartą per savaitę atneša ką nors skanaus.
Turbūt to aš labiausiai ir pasiilgstu iš „ofiso dienų“. Visada būnu tas žmogus.
Turbūt ir Andriui nereikėtų tiek daug sportuoti – turėčiau su kuom dalintis kepiniais. Visgi sunkiai adaptuojuos prie gaminimo dviem ar trim asmenim. Ypatingai kalbant apie konditeriją.

Pirmą kartą morkų pyragą kepiau 2015m. Radau archyve kraupoką jo nuotrauką ir suvokiau, kad tikrai žmonės tobulėja per praktiką. Aš apie nuotraukos kokybę, o ne pyrago skonį! Nes tada morkų pyragas buvo tobulas.
Receptą radau žurnalo „Ji“ priede. Toks, kur spausdina ant wc tipo popieriaus ir prisega prie leidinio viršelio. Ir ten gyveno receptas, pavadinimu „Tobuliausias morkų pyragas“.
Ir jis tikrai buvo tobuliausias desertas, iki tol ragautas gyvenime.

Kadangi gavosi net du morkų pyragai, Andriui teko nešti į darbą ir vaišinti kolegas.
Beje, jis iš tų kolektyvo narių, kur net saldainių iš atostogų neparveždavo. (facepalm)
Tad vyras kukliai anksti ryte paliko mano kūrinį ofiso virtuvytėj ir pasišalino. Tada visą dieną buvo bandoma išspręst paslaptingojo (ir per kelias akimirkas ne taip paslaptingai dingusio) morkų pyrago detektyvą.

Bet kuriuo atveju, šiandien dėdamasis turbūt 4 gabaliuką saldžiojo gėrio jis burbtelėjo:
iki šiol kolegos prisimena Tą pyragą.
O tai man tikrai didis komplimentas!
Nes jie ne šiaip kolegos.
Tai kiekvieną dieną praleidžiantys tarp „iausių“ kepinių ir kulinarinių delikatesų kolegos.

Na grįžkim prie recepto.
To “tobulo” recepto neberadau, bet atkūriau labai panašų, tik jis gavos plokštesnis, nei tikėjausi.
Nors iš tiesų šešiems smaližiams pakako sočiai ir dar liko gabaliukas man pasilepint prie popietinės kavos.
Bet kuriuo atveju, siūlyčiau proporcijas padidinti trečdaliu, tada 22cm formoje gausit putlų gardėsį, kurį galima perpjauti išilgai ir sutepti dar vienu kremo sluoksniu.

Nes čia ne šiaip kremas. Tai mano sukurtas Mildutės pertepimas (glajus?).
Be jo tai tebus eilinis morkų pyragas, kurio receptų internete penki milijonai.

 

Tobulas morkų pyragas
Write a review
Print
6 asmenim prireiks
  1. Tarkuotų morkų (smulkiąja tarka) | 250g
  2. Kokosų aliejaus | 2 v.š., tiks sviestas ar kitoks aliejus
  3. Vanilės esencija | keli lašai
  4. Kiaušiniai | 2vnt
  5. Kvietiniai miltai | 200g (jeigu norisi sveikiau - dalį pakeiskit pilno grūdo)
  6. Cukrus | 210g
  7. Cinamonas | 2 a.š. su kaupu (nes aš mėgstu cinamoną)
  8. Druska | žiubsnelis
  9. Soda | 2 a.š.
  10. Konservuoti ananasai (be sulčių) | 100g
  11. Graikiški riešutai | 2 didelės saujos , apie 40g, ir truputis dekorui
  12. Riebalų kepimo formai sutepti
Pertepimui prireiks
  1. Cukraus pudra | 85g (aš sublenderiuoju paprastą cukrų iki dulkių)
  2. Natūralaus skonio tepamas sūrelis "Mildutė" | pakelis (175g), galima pakeist kitokiu, bet dėl skonio negarantuoju
  3. Citrinos sultys | pagal skonį, apie a.š.
Viskas labai paprasta
  1. Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių.
  2. Aliejų ar sviestą pašildome, kad ištirptų ir paliekam truputį pravėst.
  3. Sutarkuojam morkas, susmulkinam ananasus (naudojau blenderį).
  4. Riešutus "palaužom", bet nesutrupinam.
  5. Dubenyje išsijojame miltus, cinamoną, sodą (taip, jos nugesinti nereikia), dedame cukrų, druską ir išmaišom.
  6. Kitame inde išplakame kiaušinius, pilam vanilę, kokosų aliejų ir dar kartą išplakam.
  7. Visus ingridientus dedame drauge ir gerai išmaišom.
  8. Formą (22cm arba mažesnę) išpuškiam kepimo aliejumi ir pilame pyrago tešlą.
  9. Išlyginam ir pašaunam į 180 laipsnių orkaitę 40min.
  10. Kai pyragas iškeps, ištraukiam iš formos ir leidžiam atvėsti.
  11. Tuo tarpu griebiam Mildutę!
  12. Blenderiu sumaišom tepamą sūrį ir cukraus pudrą. Pradžioje seksis sunkiai, bet netrukus masė taps vientisa.
  13. Įpilam citrinos sulčių pagal skonį. Jeigu nesinori citrinos, galit naudoti vanilę.
  14. Kremą tepame ant atvėsusio pyrago ir dedame į šaldytuvą.
  15. Kritinis momentas: kremas labai greitai pradeda tekėt, tad suktis reikia greitai. Šaldytuve taip pat greitai sustingsta.
  16. Aš darau taip: sutepu pirmąjį sluoksnį, įdedu 5min į šaldytuvą. Po to tepu visą likusį kremą ant pyrago, dekoruoju ir vėl dedu į šaldytuvą.
  17. Šį kartą naudojau ir džiovintas levandas, kurios puikiai papildė skonių gamą.
PASTABOS
  1. Siūlyčiau proporcijas padidinti trečdaliu, tada 22cm formoje gausit putlų gardėsį, kurį galima perpjauti išilgai ir sutepti dar vienu kremo sluoksniu. Arba naudokite mažesnę formą.
  2. P.S. nepaminėjau, kad šis pyragas skaniausias "šlapias", tad per ilgai orkaitėje neužlaikykit.
TASHA http://tasha.lt/

N<3

No Comments

Post A Comment