Tobuli pusryčiai: Kruasanų apkepas, ruošiamas vakare | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21805
post-template-default,single,single-post,postid-21805,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
kruasanų apkepas ruošiamas vakare croissant bake

Tobuli pusryčiai: Kruasanų apkepas, ruošiamas vakare

 

Croissant bake arba kruasanų apkepas

 

apkepas valentino pusryčiai per naktį

 

Jau esu pasidalinus duonos pudingo su sviestinėm bandelėm Brioche receptu čia. Taip pat esu jums gaminusi Croissant aux amandes, dieviškus pusryčius iš pasenusių bandelių.
O dabar atėjo laikas sujungt šiuos du reikalus drauge ir pasitikti Valentino dieną ypatingai.
O geriau ne Valentino dieną. Geriau bet kurią kitą (kad ir kiekvieną) dieną taip pasitikti!

 

Apie receptą

 

Kokosų pieną galite keisti paprastu, bet man asmeniškai labai patinka tas lengvas kokosinis skonis, perpildęs bandeles.

Aš naudojau mini kruasanus, atitikmuo, sakyčiau, 3 mini = 2 normalaus dydžio. Geriausia naudoti dienos senumo, sudžiuvusias bandeles. Teoriškai jos geriau sugeria viską į save, praktiškai – nesu bandžius, kam šviežias bandeles dėt į apkepą, kai jos ir taip skanios?

 

croissant bake apkepas valentino pusryčiai

 

Bet šiaip, “teoriškai” reiktų daryti taip: nusiperkam parduotuvėje ir parą palaikom, kad apdžiūtų. Tas pats galioja, jeigu recepte kruasanus keistumėt kitokiom bandelėm ar šviesia duona.
Beje, siūlau drasiai eksperimentuot ir kišti į apkepą visokiausių “pabuvusių” kepinių. Kad ir koks Panetone, kurį neįvyniojus į maistinę plėvelę, akimirksniu turim Kalėdinį džiuvėsį. 

Beje, jeigu jau atvirauju, tai maniškiai kruasanai buvo kokios savaitės senumo.
Aaaa (dabar labai tiktų “Vienas namuose” gif’as)! Neapsinuodijom. Be to, visą duoną, bandeles ir kitokius kepinius visada laikau šaldytuve ir jum taip daryt rekomenduoju. Tai žymiai praiilgina jų galiojimą. 

 Tad metas peržvelgti spinteles, Valentino dieną laukia ypatingi pusryčiai. Kad ir sau vienai. 

 

valentino pusryčiai idėjos kiauįiniai kruasanai

 

p.s. porcija visai ne “Valentiniška”. Jeigu neplanuojat svingerių vakarėlio, kiekius drąsiai dalinam iš 2.

Kruasanų apkepas, ruošiamas vakare
Write a review
Print
Prireiks (4 labai sočios porcijos)
  1. Kruasanai (Croissant), 12 mini arba apie 8 normalius
  2. Kokosų pienas, skardinė | 400ml
  3. Kiaušiniai, 4 dideli
  4. Klevų sirupas, kiekis pagal skonį*
  5. Mėlynės, naudojau šaldytas, 2 saujas**
  6. Muskatas, vanilinis cukrus, druska | po žiubsnį
  7. Sviestas formai sutepti
Viskas labai paprasta
  1. Kepimo indą ištepam sviestu ir atidedame į šalį
  2. Išplakam pieną su kiaušiniais, klevų sirupu ar cukrum, muskatu, vanile ir druska.
  3. Kruasanus perpjauna išilgai, merkiam po vieną į skystį ir išrikiuojame kepimo inde šonu į viršų.
  4. Jeigu naudojate šaldytas uogas, jas geriausia atitirpinti ir sudėt ant apkepop prieš pašaunant į orkaitę. Jeigu uogos šviežios - paskirstykite jas jau dabar. Nepamirštam paslėpti po kelias tarp bandelių.
  5. Aptraukiam indą kepimo plėvele ar folija ir pašaunam į šaldytuvą nakčiai. Arba bent 2 valandom.
  6. Tik nubudus iš ryto ištraukiame mūsų apkepą ir leidžiame 30min pabūt kambario temperatūroje.
  7. Kepame 180C orkaitėje 30min uždengus filoja ir dar 15min atidengus.
  8. Valgom su uogiene, jogurtu, o geriausia - apipylę klevų sirupu.
Notes
  1. *Naudojau 2 v.į., bet mėgstatiems saldžiau rekomenduočiau įdėti 4-5. Iš kitos pusės, pasisaldinti visada galima ir valgant. Klevų sirupą keiskite cukrumi ar kitokiu m4giamu saldiklius
  2. **Mėlynes keiskite braškėm, avietėm ar kitokiom mėgiamom uogom. Taip pat puikiai tiks bananai, o gal ir ananasai. Išmėginsiu - pasidalinsiu.
  3. Kuom keisti uogas? Kokosas puikiai dera su migdolais. Atidengus kepinį, likusias 15min kepam apibėrus jį trupintais riešutais sumaišytais su cinamonu r šiek tiek cukraus (karamelizacijai).
  4. P.S. Labai tikėjausi, jog šiuo reikalu įtiksiu Nikai, bet, matyt, mano vaikas per daug "išlepintas" darželio meniu...
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment