Triušienos karis | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19532
post-template-default,single,single-post,postid-19532,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
karis su triušiena

Triušienos karis

Kai vaikas peršala ir pastringi namuose, prisigalvoji visokių nesąmonių…
Neseniai buvo toks “naminis” penktadienis. Visą dieną praleidau eksperimentuodama virtuvėje.
Mūsų meniu atrodė taip:

Ir čia tik suaugusiųjų asortimentas. 🙈

Vėl įrodžiau sau, kad namų šeimininkės darbas pilnu etatu ne man – vakare jaučiausi kaip skuduras.
Tiesiogine to žodžio prasme. Dieną vainikavo mano mažoji dama, sugalvojusi pašventint namus grūdėta varške.

O ją valyti nuo grindų, sienų, krapštyti iš pakampių ar plaukų – „didi pramoga“… Bet kuriuo atveju, grįžkim prie triušio.

Yra karis. Yra triušis. Imi ir suporuoji juos.
Internete neradau jokio analogo, tad visai džiugu.

Triušienos karis | Triušis kvepiantis kariu | Kario ir triušio sintezė.

Triušis (nuplautas ir supjaustytas ar sukapotas į gabalus)

Marinatui

Ciberžolė, maltas kardamonas, džiovinta kalendra, maltos saldžiosios paprikos, muskatai, džiovinta mėta, druska, pipirai
Baltas vynas (iš Tetrapak)

Kario troškiniui


±4 v.š. Ghee sviesto (aliejus kepimui irgi tiks)
3 salierų stiebai
2 vidutiniai svogūnai
Pankolio gumbas
Česnako galva (ne skiltelė)
300ml vyno (naudojau nuo 2015 Kalėdų užsilikusį Gluhwein – aromatas ir saldumas puikiai tiko)
Kario pastos 2 v.š. (galima įsigyti didžiosiose maisto prekių parduotuvėse)
0,7l sultinio (naudojau daržovių Natur Campagnie)

Prieskonius marinatui bėriau „iš akies“, bet orientacinis santykis – visų prieskonių po arbatinį šaukštą su kaupu, tik muskato, druskos ir pipirų perpus mažiau.
Kiekvieną gabaliuką gausiai įtryniau, glaudžiai sudėjau į didelį įndą, užpiliau vynu, kad apsemtų ir palikau nakčiai (12val) marinuotis.

Mėsą išimam iš marinato.
Puode arba keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepam triušio gabaliukus po 4-5min iš abiejų pusių. Ant vidutinio kaitrumo ugnies.
Beje, tai dariau tame pačiame inde, kuriame ir gaminau patiekalą.
Visam triušiui prireikė dviejų “kepimų”, tad pasiruošiam ir lėkštę ar dubenį į kurį sudėsime mėsą.

Dideliame puode ištirpiname šaukštą Ghee sviesto arba aliejaus ar apkepam smulkintus svogūnus, kol jie suminkštės.
Sudedam traiškytas česnako skilteles, supjaustytą salierą (nago dydžio gabaliukais) ir smulkintą pankolį.
Apkepam ir dedame triušį. Stenkitės išmaišyti daržoves ir mėsą.

Pilame vyną, sultinį ir kario pastą.
Skystis turėtų apsemti mėsą. Jeigu riekia, įpilkite daugiau sultinio.

Palaukiame, kol užvirs ir sumažinam ugnį.
Uždengiam ir troškiname ant silpnos – vidutinės kaitros.
Eigoje būtinai paragaukite, ar netrūksta aitrumo. Galima įdėti daugiau kario.

Po 1.40 val troškinį jau galima valgyti – mėsa krenta nuo kaulo, kaip mano šeimynai patinka.

P.S. nuotraukose patiekalas nėra toks patrauklus, nes dalį “baltos” mėsos apipjaustau vaikui, o visa kita keliauja į troškinį. Tikiu, jūsų ruoštas triušienos karis atrodys daug gardžiau.

No Comments

Post A Comment