Triušio kepenėlių paštetas | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19353
post-template-default,single,single-post,postid-19353,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
kepenėlės

Triušio kepenėlių paštetas

Gamindama šį patiekalą supratau, jog perėjau į kitą kulinarinį lygį.
Niekad nemaniau, kad gaminsiu (tiksliau sugalvosiu gaminti) naminį paštetą!🙈😅

Taip savim didžiavaus, jog norėjos pavadinti jį kaip nors fancy.
Pvz. Foie gras.

Bet prieš metydamasi tokiais skambiais žodžiais nusprendžiau pasigilint, kuom gi skiriasi Foie gras nuo pašteto?

Prancūzijoje Foie gras paskelbtas nacionaliniu ir gastronominiu kultūros paveldu.
Šis delikatesas kaip ir paštetas gaminamas iš kepenėlių. Tiksliau anties arba žąsies kepenų. Paukščiai auginami specialiu metodu taikant priverstinį maitinimą.
T.y. gyvūnam į gerklę kišamas specialus vamzdis per kurį tiekiamas per didelis kiekis pašaro, nei gyvūnas natūraliai sulestų.
Tik nespauskit „google images“, nes nei Foie gras, nei pašteto, nei iš viso paukštienos nebesinorės valgyti!

Fuj!

Gal liksiu prie savo kuklaus triušienos pašteto pavadinimo. 🙈

Beje, triušieną perkame tik euforiškai laimingą, tokią, kur visą gyvenimą ganosi vaivorykštės papėdėje, kas vakarą stebi auksinius saulėlydžius ir įmerkę nosytes į rasotą žolę nekantriai laukia aušros.
O kai jau ateina „jų laikas“, galvoje sukasi vienintelė mintis – aš pamačiau ir patyriau viską, kas nuostabiausia šiame pasaulyje!
Truputis groteskos, bet jeigu rimtai, laimingiems valgytojams laimingus triušius augina mano vyro sesers šešuras. Tad jeigu ieškosit ekologiškos triušienos, mielai pasidalinsiu kontaktais. 🙂

3-4 asmenų užkandžiui (išeiga ±250g) paruošti prireiks:

1 triušio kepenėlių
1 nedidelis svogūnas
„Šotas“ (±50ml) brendžio ar panašaus degaus skysčio
100ml riebios grietinėlės
Prieskoniai: keli lapeliai šalavijo, geras žiubsnis čiobrelio, žiubsnelis druskos, šviežiai maltų pipirų
Šaukštas Ghee sviesto (galima pakeisti kepimui tinkamais riebalais)

Pasiruoškite indelius, į kuriuos dėsite savo paštetą. Aš naudojau desertines taureles.

Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepam keletą minučių svieste, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
Aš dėjau dar kelis gabaliukus šoninės (tiksliau „Švarcvaldo“ kumpio), bet tikrai nebūtina.

Tuo tarpu kepenėles gerai nuplauname po tekančiu vandeniu ir supjaustom nedideliais gabaliukais. Dedame jas greta svogūnų ir kelias minutes maišydami kepam (tikrai ilgai jų ten nekankinkit).

Pilame brendį ar kitokį turimą rudą degų skystį. Galima pasidaryti šou ir visą reikalą padegti, bet aij, kam ten Antakalnio daugiabutyje tas šou.
Tad aš tiesiog pakaitinau apie 2-3min, kad nugaruotų bent dalis alkoholio.
Pilame grietinėlę, dedame prieskonines žoleles, pipirus.
Troškiname ant nedidelės ugnies dar keletą minučių. Paragaukite, ar norisi druskos.

Leidžiame masei kelias akimirkas atvėsti ir supilam į plaktuvą (aš naudojau blenderį, bet liko truputis „gumuliukų“). Viską sumalam iki vientisos masės ir šaukštu sukrečiam į serviravimo indukus.

Leidžiam atvėsti ir dedame į šaldytuvą bent pusvalandukui.

Mes tepėm ant skrudintos baltos duonos, gardinom spanguolių arba figų džemais ir valgėme su salotomis.
Tokia vat lengva vakarienė. 🙂

Už įkvėpimą ačiū Martynui ir VMG.

No Comments

Post A Comment