TASHA | Vandutės bandutės iš 3 ingridientų + (be miltų!)
19038
single,single-post,postid-19038,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
Food boutique - Vandutės bandutės-7

16 Feb Vandutės bandutės iš 3 ingridientų + (be miltų!)

 

 

– Kada yra vadinama “bandelė”, o kada “duonelė”? – klausiu vyro.
– Na tai bandelė yra bandelė, o duonelė yra duonelė. Kas neaišku? – nuskamba atsakymas.

Na tai pristatau:
Odė Vandutės bandutėms arba Duonelės iš 3 ingridientų +.

Jau kuris laikas įvairiose Facebook grupėse moterys dalinasi šiuo stebuklu, vadinamu Vandutės bandutės.
Nežinau, kas ta Vandutė, bet norėčiau jai paspausti ranką. Ką čia paspausti ranką – mielai jai sugiedočiau odę.

Recepto tikrai pati nekūriau, originalo niekaip negaliu “atkrapštyti”, tad jeigu pažįstate Vandutę arba žinote, kaip ją rasti: pasidalinkit!

Pamaniau, jog Lietuvos nepriklausomybės 99 metų proga šis receptas labai netgi tiks.
O rūsyje radusi aliuminį pieno bidoną nusprendžiau, jog tai ženklas.
Tad dalinuosi labai greitu, paprastu ir sveikuolišku bandelių receptu.

Vos keli ingridientai, norimi priedai, 40min orkaitėje ir ant stalo jau garuoja bandutės.
Vandutės bandutės.

Skaniausios šviežios – plutelė traški, o vidus minkštutėlis ir šiltas.
Pasilikome keletą šiandienos pusryčiams (tiesą sakant, teko išplėšti dubenį su bandelėm iš vyro rankų, kad bent keletą galėčiau nufotografuoti). Labai skaniai susivalgė su sūdytu kaimišku sviestu.

Iš nurodyto kiekio gavosi 10 bandučių

250g avižinių dribsnių (paruošimo laikas: 1-3min)
500g varškės
3 kiaušiniai
A.š. druskos (aš nedėjau, nes valgė ir vaikas, bet norisi)

Įvairūs priedai pagal tai, ką mėgstate ar turite užsilikus virtuvėje: džiovinti vaisiai, riešutai, sėklos, prieskoninės žolelės, saulėje džiovinti pomidorai, alyvuogės, kaparėliai…
Aš naudojau: kelias išspaustas česnako skilteles, po didelę saują moliūgų sėklų, linų sėmenų, pistacijų.

Visus ingridientus sudedame į didelį dubenį ir išminkome iki vientisos masės.
Drėgnomis rankomis formuojame moters delne telpančias apvalias bandeles.
Išrikiuojame jas ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos, pašauname į 180C orkaitę 30-40min, kol įgaus auksinį atspalvį.
Palaukiame, kol atvės ir ragaujame.

Tobulai skanu su naminiu sultiniu, sūdytu sviestu ar įvariom užtepėlėm.

Ačiū, Vandute!

1Comment
  • Sheff
    Posted at 11:16h, 09 May Reply

    Nuostabus ingridijentu derinys, labai tinkantis pakeisti standartinius batonus, bandeles is miltu. Paprasta ir greita pasauti i orkaite. Nuosirdziai rekomenduoju! atrasite nauja, nuostabu gamini su gilia mitimi; tai kaip gi cia ne batonas..? SKANAUS!

Post A Comment