Veganiški blyneliai su Chia sėklom | TASHA
Būtina išmėginti! Paprastai paruošiami, sveiki ir nepakartojamai skanūs veganiški Chia blyneliai. Visa paletė gėrio!
veganiški blyneliai, blynai su chia sėklom, blynai,
20647
post-template-default,single,single-post,postid-20647,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Veganiški blyneliai su Chia sėklom

Veganiški blyneliai su Chia sėklom

Purūs sveikuoliški blyneliai

Veganiški blyneliai su Chia sėklom

Be kiaušinių, be cukraus, be karvės pieno!

Vieną rytą sugalvojau išmėginti lietinius su aguonom. Bėda, kad neturėjau aguonų.
Užtat Chia sėklos nuolatinės mano spintelės gyventojos. Lietiniai su Chia pavyko puikiai. Deja, Nikos jie nesužavėjo.

Iš tiesų, visa mūsų šeimyna negali atsispirti pūstiems mini blynukams. Be to, juos patogu ir užsišaldyti.
Štai taip ir gimė veganiški blyneliai su Chia sėklom amerikietiškai.
Šįkart mažajai įtikau. Sau irgi. Ypač faktas, jog blynai gavos ir skanūs, ir naudingi.
Tiesa, truputį pastovėję prarado elastingumą, bet skoniui įtakos tai neturėjo.

Chia amerikietiški blynai
Write a review
Print
18 nedidukų blynų iškepti prireiks
  1. Miltai | 190g (naudojau 60g speltos viso grūdo, 2 v.š. avižinių, o likę - kvietiniai)
  2. Kepimo milteliai | 1 a.š. su kaupu (±3g)
  3. Vanilės aromatas | keli lašai
  4. Cinamonas | 1/2 a.š.
  5. Chia sėklos | 3 a.š.
  6. Klevų sirupas* | 3 a.š.
  7. Kokosų pienas** | 250ml
  8. Citrinos sultys | 1 a.š.
  9. Šiek tiek aliejaus ar sviesto keptuvei sutepti
Viskas labai paprasta
  1. 1. Sumaišom sausuosius produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną.
  2. 2. Įpilam kokosų pieną ir gerai išmaišom, kad neliktų gumulėlių (aš naudojau blenderį).
  3. 3. Pagardinam klevų sirupu, vanile ir citrinos sultim. Sumaišom ir paragaujam, ar skanu. Jei neskanu, pakoreguojam sirupu arba citrina.
  4. 4. Įmaišome į tešlą Chia ir paliekam pusvalandžiui, kad sėklos pabrinktų.
  5. 5. Kepam ant truputį mažesnės nei vidutinė ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės arba kol iškeps.
Pastabos
  1. *Klevų sirupą keiskite kitokiu, jums patinkančiu saldikliu.
  2. **Kokosų pieną kleiskite karvės, ožkos ar kitokiu augaliniu pienu.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment