Velykų keksiukai: šokoladinė lysvė ir braškinis morkų derlius! | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19627
post-template-default,single,single-post,postid-19627,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Šokoladiniai keksiukai

Velykų keksiukai: šokoladinė lysvė ir braškinis morkų derlius!

Taigi šių metų Velykų rezoliucija – išbandyti bent 3 Pinterest “Easter” albume gyvenančias idėjas.

Eksperimentas Nr 1: Margučiai kiškučiai ir natūraliais produktais dažyti jų rūbeliai.
Eksperimentas Nr 2: Šokoladinė dirva ir braškinis morkų derlius.

food boutique - keksiukai ir braškes a.k.a morkos-12

Privalau skirti eterio šiem keksiukam.
Tai tie, kur vidus labai šlapias (netgi skystas), o iš išorės paprasti šokoladiniai keksiukai.
Bet jie toli gražu ne paprasti. Jie FANTASTIŠKI!!!

Keksiukus reikia valgyti iš karto, geriausia dar šiltus.

Todėl siūlau pirma pasigaminti braškytes – morkytes, padėti jas šaltai, o tada pereiti prie keksiukų.

Prisipažinsiu, turėjau bėdų su glazūrą.
Net kelis kartus mėginau pagaminti, bet vis tiek gavosi ne tokia tiršta, kaip reikia.
Palaikius glazūruotas braškes šaldytuve, ji sustingo ir efektas gavosi labai panašus.
Bet siūlau dėti dar daugiau cukraus pudros nei nurodžiau.

O gal kas patars, ką dariau ne taip?

Iš nurodyto kiekio glazūruosite indelį braškių, apie 12-16. Vėlgi, priklauso nuo dydžio, kokio storio glazūros sluoksnį tepsite, ar visą merksite, ar tik matomą pusę ir t.t. Jeigu liks glazūros, visada galima dekoruoti sausainius. 🙂

O šiaip, sutaupysite laiko ir sulauksite ne ką mažesnių ovacijų, jeigu „pasodinsite“ neglazūruotas braškes.

food boutique - keksiukai ir braškes a.k.a morkos-20

food boutique - keksiukai ir braškes a.k.a morkos-17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingridientai

Braškytėm – morkytėm prireiks

  • Indelis braškių
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 60g cukraus pudros (naudokite daugiau)
  • Šlakelis citrinos sulčių
  • Žiubsnelis druskos
  • Geltonų ir raudonų maistinių dažų

Gaminame glazūruotas braškes

Gerai išplakame baltymą, kad susidarytų putos (apvertus indą, baltymas turi likti ant dugno).
Aš naudojau elektrinį plaktuvą.

Išsijojame cukraus pudrą, druską ir po truputį beriam į baltymą.
Reikia pastoviai maišyti šaukštu, kol masė pasidarys tiršta ir „nebelakstys“ inde.
Kaip kramtoškė.

Įpilame truputį citrinos sulčių, išmaišome.

Metas dažams.
Lašinam, abi spalvas ir maišome, kol gausite norimą rezultatą.
Braškes nuplauname, nusausinam. Kotelius paliekame.
Aptepam glajumi visą braškę iki kotelio ir dedame ant lėkštutes.

Po to jos keliavo į šaldytuvą, kol kepiau keksiukus.

6 aukštiems kaip mano keksiukams prireiks:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 120 g miltų
  • 100 g rudojo cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynys

PASTABA: jeigu negaminsite glazūros, keksiukams naudokite 2 trynius ir 2 kiaušinius.

Šokoladinių keksiukų receptas

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.

Prikaistuvyje ištirpiname sviestą.
Įdedam smulkintą šokoladą.
Aš išjungiau viryklę ir tiesiog leidau šokoladui ištirpti vis pamaišydama.
Kai šokoladas ištirps, atidedam į šalį.

Sumaišome miltus su cukrumi. Įmušam kiaušinius, trynį (jeigu negaminsite glazūros, keksiukams naudokite 2 trynius ir 2 kiaušinius) ir išmaišom.

Maišom ir pilame šokolado – sviesto masę.

Paskirstom tešlą į keksiukų formeles ir pašauname į 200 laipsnių orkaitę. (jie stipriai nepakyla, bet vis tiek nepilkite iki pat formos krašto). Kepame 10 – 12 min, priklauso nuo keksiuko dydžio.
Jeigu norisi skystesnio vidaus kepam trumpiau, o jeigu tik “šlapio” – ilgiau.
Svarbu, kad išorė būtų iškepusi.

Leidžiame keksiukam keletą minučių atvėsti ir išimam iš formos (galite palikti praviroje orkaitėje ant grotelių).

P.S. Gaminau ne vieną kartą – pirmajį nepasitikėjau tokiu trumpu kepimo laiku ir palaikiau orkaitėje ilgiau.
Skoniui nepakenkė, bet vidus nebebuvo skystas.

Pateikimas

Braškes dedame ant keksiuko viršaus ir pateikiam valgytojam.

No Comments

Post A Comment